Sok z aronii Ewy

Sok z aronii Ewy

Aronię należy po zerwaniu oczyścić, opłukać, osuszyć i zamrozić na minimum kilka dni. Przemrożenie lub dodanie do soku liści wiśni likwiduje goryczkę.
składniki
2 kg aronia,
2 kg cukier,
4 szkl woda,
1/2 szklanka sok z cytryny

Z 1kg cukru i 4 szklanek wody gotujemy syrop na małym ogniu. Do wrzątku wsypujemy owoce aronii wcześniej przymrożone , doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z ognia i odstawiamy na 24 godziny. Następnie przecedzamy syrop przez gęste sito, dodajemy sok z cytryny i wolno doprowadzamy go do zagotowania. Gorący rozlewamy do słoików. Można pasteryzować ok 10 min .



Przepisy z tych kategorii

Galaretka z czerwonej porzeczki
2

Galaretka z czerwonej porzeczk…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Konfitura z żurawiny
1

Konfitura z żurawiny

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Sok z czarnego bzu
4

Sok z czarnego bzu

napiecyku napiecyku
napiecyku

Dżem wiśniowy
4

Dżem wiśniowy

aronia aronia
Wiem co jem

Dżem z czarnej porzeczki - fit
3

Dżem z czarnej porzeczki - fit

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Domowy dżem z wiśni i dżem z czarnych porzeczek
2

Domowy dżem z wiśni i dżem z c…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir