Sok jabłkowo-truskawkowy

Sok jabłkowo-truskawkowy

odkrycie ostatnich kilku tygodni - pożyczyłam od znajomej jej starą sokowirówkę (biedną, zamienioną na lepszy model, i dlatego odstawioną w kąt ;))

składniki:

  • jabłka soczyste sztuk 6 (duże, wyszło ponad 1.5kg)
  • truskawki świeże - ok 3/4 kg

Zdjęcie - sok jabłkowo-truskawkowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

przygotowanie: zmienne w zależności od posiadanej sokoworówki, bo może trzeba mniej ;) ale -  ja musiałam ;)

- obrać jabłka ze skórki, wyciąć gniazda nasienne, oraz obrać truskawki z szypułek. wrzucać wszystko do sprzętu, do odpowiedniego otworu, i patrzyć, jak leci sok.

wymieszać sok jabłkowy z truskawkowym, i pić w najlepsze.

Zdjęcie - sok jabłkowo-truskawkowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

podawać z listkiem świeżej mięty (na zdjęciu nie ujętym) i kruszonym lodem.

Zdjęcie - sok jabłkowo-truskawkowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów