Smoothie bowl z mango
Tropikalne smoothie bowl z mango to idealna opcja na letnie śniadanie, alternatywa dla rozgrzewającej owsianki, która wróci do mojego śniadaniowego menu gdy będzie nieco chłodniej. Ostatni dzień wakacji nie oznacza jeszcze końca lata, dlatego na śniadanie serwuję owocową miskę pyszności, która funduje mi sporą dawkę witamin i dodaje kopa energii. Co poza świeżymi owocami powinno znaleźć się w takiej misce dobroci? Domowa granola pełna nasion i orzechów, suszone owoce i podkręcający metabolizm cynamonem. Miłego dnia Kochani!
Składniki:
1 dojrzałe mango
2 łyżki wiórków kokosowych
szczypta cynamonu
jagody goji
borówki
domowa granola przepis
płatki kokosowe
Przygotowanie: Mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki, po czym miksujemy z wiórkami kokosowymi i szczyptą cynamonu. Masę przelewamy do miski i dodajemy resztę składników.
Składniki:
1 dojrzałe mango
2 łyżki wiórków kokosowych
szczypta cynamonu
jagody goji
borówki
domowa granola przepis
płatki kokosowe
Przygotowanie: Mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki, po czym miksujemy z wiórkami kokosowymi i szczyptą cynamonu. Masę przelewamy do miski i dodajemy resztę składników.