ŚMIETANKOWIEC
Najlepszy śmietanowiec w trochę zmieniony jogurtowy ale mi taki bardziej smakuje bo jest lżejszy … oryginalny przepis pochodzi od mojej super kuzyneczki
3 KOLOROWE GALARETKI
4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
6 ŁYŻEK ŻELATYNY
800 ml. JOGURTU NATURALNEGO
Upiec biszkopt. Dwie galaretki rozpuścić każdą w jednej szklance wody i zostawić do całkowitego stężenia się . Następnie pokroić galaretkę w kostkę – odstawić. Jogurtu wymieszać ze śmietaną i pokrojonymi galaretkami. Rozpuścić trzecią galaretkę w szklance wody i odstawić do lekkiego stężenia. W małej ilości zimnej wody wymieszać żelatynę następnie rozpuścić na parze i wymieszać z jogurtem i pokrojonymi galaretkami. Trzecią tężącą się galaretkę wlać do jogurtu wymieszać i wstawić do lodówki gdy wszystko będzie już tężało wylać na przekrojony biszkopt umieszczony w blaszce i przykryć biszkoptem – wstawić do lodówki. (można zostawić odrobinę masy jogurtowej bez kawałków galaretki i wylać na wierzch ) Blaszka okrągła 26 cm.
SMACZNEGO :-)