Smażone bounty

Smażone bounty

Zdjęcie - Smażone bounty   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Batoniki bounty smażone w głębokim tłuszczu według Nigelli Lawson - są pyszne na ciepło jak również na zimno, rozpływają się w ustach - rozkosz dla podniebienia ... polecam, na tłusty czwartek są doskonałe :-)


  • 8 małych batoników bounty
  • 225 ml wody gazowanej
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ok 2 l oleju do głębokiego smażenia mi wystarczył 1 L
  • 1 dojrzały ananas

 

Olej wlać do garnka i rozgrzać. Do miski wlać gazowaną wodę - wymieszać z mąka i proszkiem. Następnie maczać w cieście batoniki - kłaść na gorący olej (uważając by się nie poparzyć). Wyciągać łyżką cedzakową i kłaść na ligninie by ociekły z nadmiaru tłuszczu.

Podawać z kawałkami świeżego ananasa.

Smacznego

 

Wydrukuj przepis


Zdjęcie - Smażone bounty   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów