słodko ostre żeberka

słodko ostre żeberka
A dzisiaj niespodzianka. Nie ma kurczaka a są żeberka! Słodko pikantne z nutą korzenną. Pyszne, kleiste, aromatyczne.

Słodko ostre żeberka
  • ok 800g żeberek
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 2-3cm kory cynamonu
  • 3cm suszonej papryczki chilli
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki musu z mango albo moreli
  • 4-6 łyżek słodkiego sosu chilli
  • 1 cebula
Zdjęcie - słodko ostre żeberka - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiDo mocnej torby foliowej albo pojemnika wrzucamy/wlewamy wszystkie składniki marynaty, cebulę kroimy na ósemki i też wrzucamy razem z żeberkami. Zostawiamy w marynacie na minimum kilka godzin a najlepiej na całą noc. Piekarnik ustawiamy na 200 stopni. Całą zawartość wrzucamy do brytfanki i pieczemy około 1h20min przekręcając od czasu do czasu aby równomiernie się zrumieniły.

Kategorie przepisów