Śledzie ze smażoną cebulką

Zamiast surowej cebuli smażona na maśle, zamiast soku z cytryny ocet jabłkowy. Bardzo fajna, delikatna w smaku zakąska. Kto lubi może swoją porcję posypać świeżo zmielonym pieprzem.


Zdjęcie - Śledzie ze smażoną  cebulką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

/źródło: "Biesiada - przyjęcie w swojskim stylu" Olgi Smile/

Śledzie ze smażoną cebulą

Składniki:

  • 250g płatów sledziowych
  • 3 cebule
  • łyżka masła
  • 250 ml oliwy (oleju)
  • 2 małe listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren pieprzu
  • 3 łyżki octu jabłkowego

 

Śledzie wymoczyć i pokroić w niewielkie kawałki. Cebule pokroić w mała kostkę i zezłocić na maśle, w międzyczasie doprawiając szczyptą soli i cukru. Ostudzić. Śledzie i cebule przełożyć do miski, dodać resztę składników i wymieszać. Przełożyć do słoika, zamknąć i wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Podawać ze świeżym chlebem.

Zdjęcie - Śledzie ze smażoną  cebulką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Przepisy z tych kategorii

Śledzie z kawiorem
5

Śledzie z kawiorem

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Śledzie  korzenne
7

Śledzie korzenne

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Śledzie po sułtańsku
19

Śledzie po sułtańsku

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Śledzie po wiejsku  II
36

Śledzie po wiejsku II

andzia-35 andzia-35
Pyszne jedzonko

Śledzie: gajowego i w miodowo - cebulowym  sosie
33

Śledzie: gajowego i w miodowo…

andzia-35 andzia-35
Pyszne jedzonko

Śledzie wigilijne na dwa sposoby
13

Śledzie wigilijne na dwa sposo…

gania gania
My cuisine