Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką
Ostatnia chwila żeby zrobić pyszne śledzie pod pierzynką. Przyda się szklane wyższe naczynie, bo bardzo dekoracyjnie wygląda warstwowość tej "sałatki".

Śledzie pod pierzynką
  • 6-7 płatków śledziowych w oleju
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 2 ugotowane małe buraczki
  • 2 jajko na twardo
  • 1 mała posiekana cebulka
  • ogórki konserwowe lub jak u mnie sałatka szwedzka
  • majonez
Zdjęcie - śledzie pod pierzynką - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZiemniaki należy pokroić w kostkę, buraczki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, ogórki pokroić w plasterki a jajko zetrzeć na drobnych oczkach. Śledzie pokroić w nie za duże dzwonka. Wszystko układamy warstwami: śledzie, cebulka, majonez, ziemniaczki, buraczki, jajka, majonez, ogórki, śledzie..... i tak aż nam się wszystko skończy a na wierzchu posypiemy jajkami.

Kategorie przepisów