Siekany tatar z śledzia solonego
Lubię tatary , wszystkie . Dziś na przystawkę zrobiłam siekany tatar z śledzia solonego dla przełamania smaku dodałam słodka kukurydzę .
Siekany tatar z śledzia solonego
składniki
4 szt śledzie solone
1 cebula czerwona
3 szt korniszony
4 łyżki kukurydzy w puszce
olej rzepakowy
pieprz kolorowy ziarnisty
ocet winny
Śledzie solone należy namoczyć choćby kilka godzin. Wymienić dwa razy wodę podczas moczenia. Następnie wyciągnąć obsuszyć i siekać drobno dużym nożem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć na sitku. Ogórki z octu pokroić bardzo drobno. Wszystkie składniki wymieszać z sobą. Dodać olej i pieprz do smaku. Wymieszać i dodać odrobinę octu winnego. Jeszcze raz wymieszać i mocno schłodzić.
Siekany tatar z śledzia solonego
składniki
4 szt śledzie solone
1 cebula czerwona
3 szt korniszony
4 łyżki kukurydzy w puszce
olej rzepakowy
pieprz kolorowy ziarnisty
ocet winny
Śledzie solone należy namoczyć choćby kilka godzin. Wymienić dwa razy wodę podczas moczenia. Następnie wyciągnąć obsuszyć i siekać drobno dużym nożem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć na sitku. Ogórki z octu pokroić bardzo drobno. Wszystkie składniki wymieszać z sobą. Dodać olej i pieprz do smaku. Wymieszać i dodać odrobinę octu winnego. Jeszcze raz wymieszać i mocno schłodzić.