Sernik na zimno
Delikatny sernik na zimno ulubione ciasto mojego męża chłodzi nas latem ale zimą równie jest dobry.
9 SERKÓW HOMOGENIZOWANYCH PO 150 g.
120 ml. WODY PRZEGOTOWANEJ
4 KOLOROWE GALARETKI
5 CZUBATYCH ŁYŻECZEK ŻELATYNY
1 SZKLANKA CUKRU PUDRU
Trzy galaretki rozpuścić każdą w jednej szklance wody i zostawić do całkowitego stężenia, następnie pokroić w kostkę. Serki przełożyć do miski i wymieszać z cukrem pudrem oraz galaretkami. Żelatynę wymieszać w zimnej wodzie i rozpuścić na parze, lekko przestudzić i wymieszać z masą galaretową. Wszystko przelać do tortownicy i wstawić do lodówki , czwartą galaretkę rozpuścić w dwóch szklankach wody gdy będzie już lekko tężeć wylać na masę i ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
SMACZNEGO