Sernik babci Basi

Sernik babci Basi
Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik babci Basi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • Ser biały - 1 kg (zmielony)
  • Olej Kujawski - ½ szklanki
  • Cukier - 2 szklanki
  • Mleko - 3 szklanki
  • Budyń smietankowy - 2 opakowania
  • Jajka - 2 pełne + 4 żółtka + 6 białek
  • Zapach cytrynowy
  • Kokos - 100 g
Spód:
  • Ciasteczka typu Digestive - około 200 g
  • Margaryna PALMA - 2 czubate łyżki
  • Orzechy - 50 g
Przygotowanie

Ciastka i orzechy zmielić, dodać roztopioną margarynę, wymieszać. Wyłożyć na spód posmarowanej margaryną formy do pieczenia i wstawić do lodówki.

Ser zmiksować z jajkami i cukrem. Dodać budyń smietankowy, zapach cytrynowy oraz strużkę kokosową i znowu wymieszać. Dodać olej Kujawski i dokładnie wymieszać. Dodać mleko i wszystko wymieszać, aż będzie puszysta masa.

Masę serową wlać na gotowy spód i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni.

Z góry można posypać cukrem pudrem albo polać roztopioną czekoladą.

Kategorie przepisów