Schab w sosie

Schab w sosie

Zdjęcie - Schab w sosie  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Bardzo delikatny i mięciutki schab w sosie z czosnkiem mojemu ,,R,, bardzo smakowało choć czosnku nie lubi a dzieci wprost się zajadały :-) polecam


  • 6 dużych kotletów schabowych
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 łyżki majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • 4 ziela angielskie
  • 2 listki laurowe
  • 2 szklanki wody

 

Zmiażdżone ząbki czosnku wymieszać z solą i natrzeć tym kotlety - posypać każdy odrobiną majeranku, ułożyć jeden na drugim. Mięso przełożyć do miski i pozostawić w chłodnym miejscu na ok minimum godzinkę by przeszło przyprawami. Po tym czasie mięso przełożyć do garnuszka zalać wodą dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz odrobinę soli i pieprzu do smaku i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie gdy mięso będzie już miękkie można zagęścić sos zawiesiną z mąki, wody i śmietany.

Smacznego

 

Wydrukuj przepis

 

Kategorie przepisów