Salsa z łososia
Dziś przepis w kategorii "Prostota przede wszystkim". Czyli taki, jakie lubimy najbardziej.
Tylko trzy główne składniki (plus przyprawy oczywiście) i niczego więcej nie potrzeba, przygotowanie trwa krócej niż napisanie tego tekstu, o zrobieniu zdjęć nie wspominając... A efekt gwarantowany... Przepis oczywiście trafi do darmowego ebooka, który przygotowujemy z ZT Kruszwica i innymi blogerami kulinarnymi. Podlinkuję go, jak tylko będzie gotowy...
For English version, roll down...
Potrzebne będzie:
- 100 gramów wędzonego łososia
- pęczek szczypiorku
- 4 plasterki cytryny
- 2 łyżki oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia
- 1/4 łyżeczki białego octu winnego
Przy garach: Aga
Pstrykała: Aga
Tekst: Tomasz
Salmon salsa
You will need:
- 100 grams smoked salmon, chopped
- chive, finely chopped
- 4 slices lemon, peeled and chopped
- 2 tablespoons canola oil
- 1/4 teaspoon white vine vinegar
Mix all the ingredients and serve.
Text: Aga