Sałatka z tuńczykiem
Bardzo smaczna i szybka w wykonaniu sałatka z tuńczykiem, jako lekka przekąska po obżarstwie świątecznym ... polecam
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka kukurydzy
- pół papryki czerwonej
- pół papryki zielonej
- 4-5 liści sałaty lodowej
- 2 pomidory
- 3- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Połowę liści sałaty porwać na kawałki i ułożyć na dnie miski, na to kładziemy pokrojony na małe kawałki pomidory, papryki, jajka oraz kukurydzę - przyprawiamy. Tuńczyka odsączamy z sosu i mieszamy z łyżka majonezy - doprawiamy i wykładamy połowę na warzywa. Polewamy majonezem i kładziemy druga taka samą warstwę, posypujemy odrobiną szczypiorku na to majonez i posypać zmielonym czerwonym pieprzem.
Schłodzić w lodówce i podawać.
Smacznego