Sałatka z tortelinii
Sałtka z torelini niby taka zwyczaja a jednak coś mnie do niej ciągnie
ten smak pierożków w połączeniu z ananasem jest niezwykle dobry :-)
1/2 OPAKOWANIA PIEROŻKÓW TORTELLINI Z MIĘSEM
1 PUSZKA ANANASA W PLASTRACH
1 PAPRYKA CZERWONA
1 PAPRYKA ZIELONA
2 ŁYŻKI MAJONEZU
6-7 ŁYŻEK NATURALNEGO JOGURTU
5 ŁYŻEK SOKU Z ANANASA
LISTEK BAZYLII
Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu następnie przestudzić i przełożyć do miski. Papryki wydrążyć, umyć i pokroić w kostkę dodać do pierożków. Ananasa pokroić na małe kawałki i wrzucić do miski - wszystko posolić i popieprzyć- wymieszać. Jogurt wymieszać z majonezem i sokiem z ananasa, polać sałatkę i wymieszać - schłodzić w lodówce. przez minimum godzinkę.
Podawać przyozdobione liskiem bazylii.