Sałatka z porem i jajkami

Sałatka z porem i jajkami

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z porem, jajkami, szynką, ogórkami konserwowymi i kukurydzą. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, dlatego warto przygotować ją wcześniej. Sprawdzi się ot tak na śniadanie lub kolację, a także od święta i na imprezie.

Zdjęcie - Sałatka z porem i jajkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Sałatka z porem i jajkamiSkładniki
  • 1 por (biała i jasnozielona część)

  • 4 duże jajka

  • 100 g szynki

  • 3 ogórki konserwowe

  • 1 mała puszka kukurydzy

  • 2-3 łyżki majonezu

  • sól, pieprz

Przygotowanie
  • Por obrać, przepłukać, przekroić na pół i pokroić w półplasterki.
  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę.
  • Szynkę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
  • Dodać odsączoną kukurydzę, majonez, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Odstawić do schłodzenia na 1-2 godziny.

Kategorie przepisów