Sałatka z pieczonej papryki

Sałatka z pieczonej papryki
przepis:

 .

2 czerwone papryki

2 pomidory

2 ogórki kiszone

1 cebula

2 łyżki oleju

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sól, pieprz

Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, włożyć do naczynia żaroodpornego i  wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200º C. Piec 30 min.

Upieczoną paprykę ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w paski.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki.

Ogórki pokroić w półplasterki.

Cebulę pokroić w piórka.

Paprykę, pomidory, ogórki, cebulę i natkę pietruszki wymieszać, dodać sól, pieprz i olej.

Zdjęcie - Sałatka z pieczonej papryki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów