Sałatka z grejpfrutem i ricottą

Sałatka z grejpfrutem i ricottą to wynik tzw. "sprzątania lodówki". Lekka, zdrowa i mega szybka. Spróbujcie :)
SKŁADNIKI:
1 op. mixu sałat
1 różowy grejpfrut (ok. 300 g)
100 g serka ricotta ( u mnie z mleka owczego)
2 łyżki pestek dynii
dresssing: 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 3 łyżki wody
Sałaty rozłóż na półmisku. Grejpfruta obierz i podziel na małe kawałki i ułóż na sałacie. Dodaj kawałki ricotty i posyp pestkami dyni.
W szklaneczce wymieszaj miód z octem, dodaj wodę, a następnie oliwę. Wymieszaj dokladnie.
Sałatkę polej przygotowanym dressingiem przed podaniem.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 218 kcal
białko: 13 g
węglowodany: 19 g
błonnik: 3,5 g
tłuszcze: 8 g
cholesterol: 12 mg