Sałatka z granatem i ricottą
Bardzo szybka, lekka i przepyszna sałatka. Ricotta rozpływa się w ustach, a pestki granatu dodają sałatce charakteru. Gorąco polecam!
SKŁADNIKI:
1 opakowanie rukoli
6 pomidorków koktailowych
100 g ricotty
1/2 granatu
miodowy sos winegret: 1 łyżeczka miodu, 1,5 łyżeczki octu winnego, 4 łyżeczki oliwy
Na talerzu rozłożyć rukolę. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Ricottę pokroić w większa kostkę. Pestki z granatu wydrążyć.
Na rukoli ułożyć pomidorki, ricottę i posypać pestkami granatu.
Miód wymieszać w filiżance z octem, dolać oliwę. Wymieszać dokładnie do połączenia składników. Sosem polać sałatkę.
SMACZNEGO
Sałatkę dołączam do konkursu Mistrzowie patelni w kategori Sałatkowe inspiracje