Rzodkiewka na słodko

Rzodkiewka na  słodko

Pamiętacie? A może powinnam zapytać - czy znacie?

Dla mnie to smak dzieciństwa. Mięciutkie plasterki słodkiej i leciutko piekącej rzodkiewki w jasnoróżowym sosie. Pyszne! U nas w domu zawsze podawana na kolację i koniecznie z kromką świeżego białego pieczywa posmarowaną masłem. Masłem, nie margaryną!

Zdjęcie - Rzodkiewka na  słodko  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Rzodkiewka na  słodko  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rzodkiewka na słodko

Składniki:

  • rzodkiewki
  • cukier
  • gęsta i pyszna śmietana

Rzodkiewki kroję w cienkie plastry i zasypuję cukrem - sporo tego cukru! Zostawiam, aż rzodkiewka zmięknie i puści. Wtedy dodaję śmietanę i zostawiam jeszcze na chwilę, aż smaki przegryzą się i powstanie jasnoróżowy sos.

Zdjęcie - Rzodkiewka na  słodko  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Kategorie przepisów