Rybka w cieście
Smaczna rybka w cieście a przepis dostałam od P.Halinki i jest naprawdę świetny z posmakiem cebulki pycha, i nie muszę już teraz czekać na sezon świeżych śledzi chociaż one moja zupełnie inny i też są pyszne ale, ta rybka zniewala smakiem i jest dostepna przez cały rok :-)
4 FILETY RYBY (np. dorsz panga)
1 ŁYŻECZKA SOLI
1 JAJKO
250 ml MLEKA
300 g MĄKI PSZENNEJ
1 DUŻA CEBULA
Rybkę pokroić na 3 części i posolić. Zrobić ciasto z mleka, jajka, i mąki dodać szczyptę soli - wymieszać na jednolitą masę. Cebulę zetrzeć na tarce drobnej na piure i połączyć z ciastem. Rozgrzać olej, maczać rybkę w cieście i smażyć na rozgrzanej patelni polewając jeszcze odrobiną ciasta po wierzchu. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami.
Smacznego