Rybka w cieście

Rybka w cieście

Smaczna rybka w cieście a przepis dostałam od P.Halinki i jest naprawdę świetny z posmakiem cebulki pycha, i nie muszę już teraz czekać na sezon świeżych śledzi chociaż one moja zupełnie inny i też są pyszne ale, ta rybka zniewala smakiem i jest dostepna przez cały rok :-)

Zdjęcie - RYBKA W CIEŚCIE   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

4 FILETY RYBY (np. dorsz panga)

1 ŁYŻECZKA SOLI

1 JAJKO

250 ml MLEKA

300 g MĄKI PSZENNEJ

1 DUŻA CEBULA

Rybkę pokroić na 3 części i posolić. Zrobić ciasto z mleka, jajka, i mąki dodać szczyptę soli - wymieszać na jednolitą masę. Cebulę zetrzeć na tarce drobnej na piure i połączyć z ciastem. Rozgrzać olej, maczać rybkę w cieście i smażyć na rozgrzanej patelni polewając jeszcze odrobiną ciasta po wierzchu. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami.

Smacznego

Zdjęcie - RYBKA W CIEŚCIE   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów