Rozmaitości z patelni

Rozmaitości z patelni
Zdjęcie - ROZMAITOSCI Z PATELNI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

potrzebujemy:

4-5 ziemniakow
cebula
2 zabki czosnku
20 dkg kielbasy
2 kolorowe papryki
groszek zielony z puszki
0,5 szklanki bulionu
majeranek, papryka, sol, pieprz

Ziemniaki nalezy podgotowac, odcedzic i pokroic w cwiartki.
Na patelni podsmazamy cebule pokrojona w piorka i posiekany czosnek. Jak juz sie zeszkla dokladamy na patelnie ziemniaki i pokrojona w plastry kielbase. Solimy, pieprzymy, dodajemy rowniez papryke w proszku i majeranek. Wszystko smazymy do czasu jak ziemniaki i kielbasa sie przyrumienia i pokryja przyprawami.

Nastepnie dodajemy pokrojona w paseczki papryke i zielony groszek. Zalewamy to bulionem i dusimy pod przykryciem jeszcze 5 minut.

Kategorie przepisów