Rożki z kaszanką

Rożki z kaszanką

Zdjęcie - Rożki z kaszanką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rożki francuskie z nadzieniem z kaszanki z fetą i ogórkiem curry i ziołami , ciekawe połączenie smaków pasują również na imprezę na ciepło i zimno Polecam jak przekąskę :-)

  • 2 ciasta francuskie
  • 4 kaszanki
  • 1 słoiczek ogórków z carry ok 400 ml
  • 300 g sera feta
  • tymianek
  • 2 duże cebule

Cebulę oczyścić i pokroić w kostkę usmażyć na rumiano, dodać kaszankę i zioła przesmażyć jeszcze chwilę. - przestudzić, pokroić ogórki w małe paseczki dodać ser również pokrojony w kostkę.

Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na kwadraty ułożyć po odrobinie farszu brzegi posmarować rozbełtanym jajkiem i zlepić, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe rożki posmarować jajkiem i posypać ziołami - wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok 15 minut do zrumienienia się. Podawać na ciepło lub zimno

Smacznego 

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Rożki z kaszanką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Rożki z kaszanką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Rożki z kaszanką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów