Rożki z kaszanką
Rożki francuskie z nadzieniem z kaszanki z fetą i ogórkiem curry i ziołami , ciekawe połączenie smaków pasują również na imprezę na ciepło i zimno Polecam jak przekąskę :-)
- 2 ciasta francuskie
- 4 kaszanki
- 1 słoiczek ogórków z carry ok 400 ml
- 300 g sera feta
- tymianek
- 2 duże cebule
Cebulę oczyścić i pokroić w kostkę usmażyć na rumiano, dodać kaszankę i zioła przesmażyć jeszcze chwilę. - przestudzić, pokroić ogórki w małe paseczki dodać ser również pokrojony w kostkę.
Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na kwadraty ułożyć po odrobinie farszu brzegi posmarować rozbełtanym jajkiem i zlepić, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe rożki posmarować jajkiem i posypać ziołami - wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok 15 minut do zrumienienia się. Podawać na ciepło lub zimno
Smacznego
Wydrukuj przepis