Rolady schabowe z papryką
przepis:
4 kotlety schabowe
0,5 żółtej papryki
0,5 czerwonej papryki
ząbek czosnku
0,5 łyżeczki suszonego tymianku
sól, pieprz
1 łyżka oleju
0,5 szklanki bulionu lub wody
Kotlety opłukać, osuszyć, cienko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i papryką, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
Paprykę pokroić na paski .
Paski papryki ułożyć na płatach mięsa, zwinąć w rolady, spiąć szpikulcami.
Rolady obsmażyć ze wszystkich stron na oleju , na którym wcześniej przesmażyliśmy cebulę.
Rolady podlać bulionem lub wodą, dusić do miękkości. Przed końcem dodać tymianek.
Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie zagęścić mąką.