Roladki z soli w boczku

Roladki z soli w boczku
przepis:

 .

2 płaty z soli

4 plasterki surowego  boczku wędzonego

listki szałwii

sól, pieprz, sok z cytryny

1 łyżka czerwonej pasty  curry

1 łyżka mąki ziemniaczanej

0, 5 szklanki śmietany 30 %

 .

 .

Solę opłukać osuszyć i  rozciąć wzdłuż.  Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Na kawałku ryby ułożyć listek szałwii, zwinąć go w rulonik i owinąć plastrem boczku.

Opiec ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.

Pastę curry rozpuścić w niewielkiej ilości wody (ok. 0,5 szklanki)  zagotować,  zagęścić mąką i dodać śmietankę.

 .

Zdjęcie - Roladki z soli w boczku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Roladki z soli w boczku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Roladki z soli w boczku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów