Rolada rybna z żurawiną
Smaczna rolada rybna z żurawiną słodkawa ale w połączeniu z sokiem z cytyny jest bardziej wyrazista i nie jest mdła polecam - choć to nie jest przepis dla każdego ...
- 1,5 kg fileta z pangi
- 200 g szynki parmeńskiej
- 100 g suszonej żurawiny
- 2 łyżki masła
- 1 płaska łyżeczka miodu
Żurawinę podsmażyć na maśle i przestudzić. Rozłożyć plasterki szynki tzw na zakładkę na to rybę wcześniej posoloną a na wierzch wyłożyć żurawinę i zwinąć w roladę wraz z szynką. Związać dratwą w czterech pięciu miejscach w szerz i wzdłuż ze dwa razy aby nam się nie rozleciało. Wyłożyć blaszkę folią aluminiową i na to położyć roladę - wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 60 minut w 180 C. Po tym czasie uchylić piekarnik i wystudzić.
Smacznego
Można podawać z ostrym sosem lub sokiem z cyrtyny
i jeszcze likia fotek ...