Rogaliki z serkiem homogenizowanym

Rogaliki z serkiem homogenizowanym

Przepis na te smaczne rogaliczki dostałam od koleżanki z pracy. Receptura jest niezmiernie prosta, a rezultat zadziwiająco smaczny - ciasto jest kruche, a jednocześnie nie rośnie nadmiernie i nie pęka. Z podanych proporcji, wyszło mi 32 rogaliki.

Składniki:

2 szklanki mąki

250 g masła

200 g serka homogenizowanego naturalnego

nadzienie - dżem, powidła lub nutella

Lukier: szklanka cukru pudru, 2 łyżki gorącego mleka, łyżka masła

Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj serek i zagnieć ciasto. Podziel je na cztery części, każdą rozwałkuj na koło, podziel na 8 mniejszych części. Nakładaj dżem lub nutellę, zwijaj zaczynając od podstawy. Rogaliki ułóż na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, następnie piecz w 200 stopniach na złoty kolor.

Lukier: cukier puder dobrze utrzyj z mlekiem i masłem, polukruj ostudzone rogaliki.

Zdjęcie - Rogaliki z serkiem homogenizowanym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Kategorie przepisów