Rigatoni z serem pleśniowym

Pogoda nadal nie nastraja optymistycznie, toteż na pocieszenie i rozgrzanie, taki raczej zimowy makaron.

Składniki:

makaron rigatoni lub penne

150-200 g sera z niebieską pleśnią (ja użyłam lazura)

2 łyżki masła

100 ml białego wytrawnego wina

150 ml śmietany 30%

sól, pieprz

pokruszone orzechy włoskie

winogrona do dekoracji

Ugotuj makaron. Masło rozpuść w rondelku, dodaj pokruszony ser i podgrzewaj na wolnym ogniu, aż ser zacznie się rozpuszczać. Dodaj wino i śmietankę, podgrzewaj nadal do momentu, aż sos stanie się gorący. Dopraw do smaku, wrzuć do rondla makaron i wymieszaj z sosem. Udekoruj kawałkami pokruszonego sera, orzechami i winogronami.

Zdjęcie - Rigatoni z serem pleśniowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Donuty jogurtowe z cynamonem

Donuty jogurtowe z cynamonem

napiecyku napiecyku
napiecyku

Skagnerora – szwedzka sałatka krewetkowa
1

Skagnerora – szwedzka sa…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Szybkie podpłomyki

Szybkie podpłomyki

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Rafalleo z czarną porzeczką (bez pieczenia)

Rafalleo z czarną porzeczką (b…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Smoothie bananowe z kakao i cynamonem

Smoothie bananowe z kakao i cy…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Pizza z dyni z pieczoną papryką, fetą i rukolą

Pizza z dyni z pieczoną papryk…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj