Rembertowskie śledzie majerankowe

Rembertowskie śledzie majerankowe
Śledzie bardzo czosnkowe i bardzo majerankowe. I bardzo smaczne.
inspiracja "Śledzie" - Małgorzata Caprari


Zdjęcie - Rembertowskie śledzie majerankowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

składniki
250 g filetów śledziowych - matiasów - używam śledzi w oleju
5 ząbków czosnku (dałam więcej)
1-2 łyżki suszonego lub świeżego majeranku
sok z cytryny
oliwa lub dobry olej


przygotowanie Śledzie obficie skropić sokiem z cytryny odstawić na pół godziny, następnie pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek pokroić na połówki. W słoiku układać warstwami porcję śledzia, przekładając czosnkiem i obficie posypując majerankiem. Zalać oliwą, zamknąć słoik, odstawić do lodówki na co najmniej 48 godzin. Smacznego!


Zdjęcie - Rembertowskie śledzie majerankowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rembertowskie śledzie majerankowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rembertowskie śledzie majerankowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rembertowskie śledzie majerankowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rembertowskie śledzie majerankowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rembertowskie śledzie majerankowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Rembertowskie śledzie majerankowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów