Rembertowskie śledzie majerankowe
Śledzie bardzo czosnkowe i bardzo majerankowe. I bardzo smaczne.
inspiracja "Śledzie" - Małgorzata Caprari
składniki
250 g filetów śledziowych - matiasów - używam śledzi w oleju
5 ząbków czosnku (dałam więcej)
1-2 łyżki suszonego lub świeżego majeranku
sok z cytryny
oliwa lub dobry olej
przygotowanie Śledzie obficie skropić sokiem z cytryny odstawić na pół godziny, następnie pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek pokroić na połówki. W słoiku układać warstwami porcję śledzia, przekładając czosnkiem i obficie posypując majerankiem. Zalać oliwą, zamknąć słoik, odstawić do lodówki na co najmniej 48 godzin. Smacznego!
inspiracja "Śledzie" - Małgorzata Caprari
składniki
250 g filetów śledziowych - matiasów - używam śledzi w oleju
5 ząbków czosnku (dałam więcej)
1-2 łyżki suszonego lub świeżego majeranku
sok z cytryny
oliwa lub dobry olej
przygotowanie Śledzie obficie skropić sokiem z cytryny odstawić na pół godziny, następnie pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek pokroić na połówki. W słoiku układać warstwami porcję śledzia, przekładając czosnkiem i obficie posypując majerankiem. Zalać oliwą, zamknąć słoik, odstawić do lodówki na co najmniej 48 godzin. Smacznego!