Rafaello z kaszy jaglanej z maliną

Rafaello z kaszy jaglanej z maliną
Zdjęcie - Rafaello z kaszy jaglanej z maliną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rafaello z kaszy jaglanej z maliną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rafaello z kaszy jaglanej z maliną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rafaello z kaszy jaglanej z maliną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rafaello z kaszy jaglanej z maliną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 200 ml mleka migdałowego lub innego
  • 100 g malin świeżych lub mrożonych
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 75 g wiórków kokosowych
  • 20 ml oleju Kujawski z ostropestu tłoczonego na zimno
  • 20 g cukru lub do smaku
Przygotowanie

Kaszę płuczemy pod gorącą wodą. Zalewamy mlekiem i gotujemy, aż wchłonie cały płyn.

Dodajemy cukier i połowę wiórków kokosowych. Odstawiamy do przestudzenia. Dodajemy olej z ostropestu, a następnie miksujemy.

Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Do środka każdej wkładamy malinę.

Rafaello obtaczamy pozostałymi wiórkami kokosowymi.

Schładzamy.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów