Racuchy z dyni

Racuchy z dyni

400 g tartej surowej dyni

200 g mąki (jeśli ciasto będzie zbyt wodniste można dodać więcej)

3 jajka

3 łyżki cukru

2 łyżki masła

szczypta soli

olej do smażenia

Przetartą dynię przerzucić na sitko, żeby obciekł nadmiar płynu. W misce utrzeć na gładką masę żółtka z cukrem i masłem. W drugiej misce ubić na sztywno białka. Dynie wymieszać z żółtkami, białkami a na koniec dodać mąkę i sól. Wymieszać na gładką masę i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na oleju.

Przepisy z tych kategorii

Placki z dyni / Warsztaty o Smaku Dyni

Placki z dyni / Warsztaty o Sm…

Kaś Kaś
Bake&Taste

Dyniowe placuszki
5

Dyniowe placuszki

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Jesienne placuszki z dyni
3

Jesienne placuszki z dyni

CafePodróż CafePodróż
PiknikExpress

Orkiszowy chleb grzybowy
1

Orkiszowy chleb grzybowy

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Chleb dyniowy
1

Chleb dyniowy

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Ciasto dyniowe
1

Ciasto dyniowe

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Przepisy z tych kategorii

Pesto bazyliowe ze słonecznikiem

Pesto bazyliowe ze słoneczniki…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Szparagi z burratą i migdałami podane z czosnkową oliwą

Szparagi z burratą i migdałami…

food² food²
Food Square

Gulasz z selerem naciowym, fasolką i chorizo
1

Gulasz z selerem naciowym, fas…

Beti Beti
kruche babeczki

Sałatka „Kwitnący bez”

Sałatka „Kwitnący bez”

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Zupa ze szparagami Braci Budnik
2

Zupa ze szparagami Braci Budni…

Beti Beti
kruche babeczki

Wytrawne babeczki z brokułem i fetą
1

Wytrawne babeczki z brokułem i…

figmara figmara
figowe smaki