Pralinki z masłem orzechowym
Pyszne, rozpływające się w ustach pralinki z białej czekolady z masłem orzechowym. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań!
Składniki na 12 pralinek: 200 g białej czekolady (2 tabliczki)
ok. 12 łyżeczek masła orzechowego
CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN + chłodzenie
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy 120 g białej czekolady, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przy pomocy małego pędzelka (może być taki do malowania) pokrywamy spód i boki silikonowych foremek na pralinki lub kostki lodu. Wstawiamy do lodówki na 15 minut.
2. Do foremek wkładamy po około jednej łyżeczce masła orzechowego. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania reszty czekolady.
3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy pozostałe 80 g białej czekolady, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Wylewamy na masło orzechowe tworząc spód pralinek. Wkładamy do lodówki na minimum 20 minut. Gotowe! :)
Składniki na 12 pralinek: 200 g białej czekolady (2 tabliczki)
ok. 12 łyżeczek masła orzechowego
CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN + chłodzenie
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy 120 g białej czekolady, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przy pomocy małego pędzelka (może być taki do malowania) pokrywamy spód i boki silikonowych foremek na pralinki lub kostki lodu. Wstawiamy do lodówki na 15 minut.
2. Do foremek wkładamy po około jednej łyżeczce masła orzechowego. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania reszty czekolady.
3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy pozostałe 80 g białej czekolady, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Wylewamy na masło orzechowe tworząc spód pralinek. Wkładamy do lodówki na minimum 20 minut. Gotowe! :)