Pralinki
Wyjątkowo smaczne pralinki domowej roboty, z pyszną mleczna czekoladą i lekko cytrynowe w środku bardzo bardzo polecam :-)
25 dag MARKIZÓW ŚMIETANKOWYCH
1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY
250 g SERKA MASCARPONE
100 g HERBATNIKÓW
200 g MLECZNEJ CZEKOLADY
Zmielić markizy w maszynce do rozdrabniania, następnie połączyć z sokiem i serkiem mascarpone - wymieszać na jednolita masę. Herbatniki pognieść w moździerzu i połączyć z masą. Formować małe kuleczki i układać na kratce. Ciastka schłodzić w lodówce, gdy już się schłodzą wyjmij je wraz z kratką i rozpuść czekoladę na parze i polej pralinki wstaw ponownie do lodówki by czekolada całkowicie zastygła. Wyjmij czekoladki i poukładaj każda w mini papierkach do muffinów i przełóż do puszki. Przechowywać w lodówce.
Smacznego