Półkruche paszteciki babci Zosi

Półkruche paszteciki babci Zosi
Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Półkruche paszteciki babci Zosi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki Ciasto:
  • mąka pszenna - 300 g
  • jajka - 2-3 szt.
  • margaryna PALMA - 130 g
  • śmietana - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - ½ paczki
  • jajko do smarowania - ½ szt.
Nadzienie:
  • kapusta z grzybami
  • mięso z grzybami
Przygotowanie

Ciasto rozwałkować cieńko na prostokąt. Na środek wyłożyć nadzienie, zawinąć i zrobić rolkę. Podzielić na równe części o długości 6 cm. Posmarować jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut (aż się przyrumienią).

Ja zrobiłam paszteciki z mąki pełnoziarnistej i z amarantusa (2:1), nadzienie zrobiłam z kiszonej kapusty z kminkiem i czarnuszką.

Kategorie przepisów