Poduszeczki z truskawkami
Prosty, szybki w przygotowaniu i do tego uroczy i pyszny deser z ciasta francuskiego i truskawek :) Zapraszam do przygotowań!
Składniki: 1 op. gotowego ciasta francuskiego
świeże truskawki, umyte, bez szypułek, przekrojone na pół
cukier
1 żółtko
CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN +studzenie
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok. 6 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek przy pomocy pędzelka smarujemy rozmąconym żółtkiem. Na każdym kwadraciku układamy po 1 połówce truskawki, całość obficie posypujemy cukrem (1/2-1 łyżeczka na 1 kwadracik). Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :)
Składniki: 1 op. gotowego ciasta francuskiego
świeże truskawki, umyte, bez szypułek, przekrojone na pół
cukier
1 żółtko
CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN +studzenie
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok. 6 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek przy pomocy pędzelka smarujemy rozmąconym żółtkiem. Na każdym kwadraciku układamy po 1 połówce truskawki, całość obficie posypujemy cukrem (1/2-1 łyżeczka na 1 kwadracik). Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :)