Placuszki z polenty

Placuszki z polenty

Zdjęcie - Placuszki z polenty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Przepyszne placuszki, które idealnie komponują się z chrupiącymi, grillowanymi warzywami. Nie jest to jakiś oszałamiający przepis, ale raczej pomysł na coś nowego ;).



Placuszki z polenty (na ok. 16 sztuk): - 200 g polenty instant - 1 l wody - sól, pieprz do smaku - bazylia, papryka słodka, ostra - olej rzepakowy do smażenia
Polentę wrzuć do garnka, zalej wodą i podgrzej ok. 4-5 minut, mieszając co chwilę. Dopraw i spróbuj. Blachę wyłóż pergaminem do pieczenia i lekko wysmaruj olejem. Uformuj okrągłe placki na blasze i odstaw do stężenia (ok. 1h). Podsmażaj placuszki na rozgrzanej patelni z olejem, obustronnie po ok. 3-4 minut.

Kategorie przepisów