Proste i szybkie w wykonaniu ciasto - pod warunkiem , że posiadamy drylownicę do wiśni ;-)
Składniki:
- 3 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 2 łyżki śmietany
- 3 jaja
- 1/2 kostki margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ok.3 szkl. wiśni
Jaja utrzeć z cukrem, dodać śmietanę, rozpuszczoną (ostudzoną) margarynę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie (ew. inne owoce). Piec 30-40 minut w temp.180 st.C.
Przepisy z tych kategorii

1
Ciasto czekoladowo bananowe
Ciastkożercy
Ciastkożercy

2
Ciasto z rabarbarem i migdałow…
Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1
Pastiera Napoletana - neapolit…
food²
Food Square

1
Szarlotka żurawinowa
Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

1
Espresso brownie – kawowe cias…
Pastelle
Ósmy kolor tęczy

3
Bananowa krówka
ilovebake
I Love Bake
Przepisy z tych kategorii

1
Urodzinowe placuszki dla dziec…
ilovebake
I Love Bake

2
Babeczki cytrynowe z malinami
Agatajot
Kuchnia Agaty

1
Ciasto drożdżowe z borówkami
Patrycja
Simply Food

2
Eklerki toffi z borówkami
Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

2
Ciasto Zebra
Ciastkożercy
Ciastkożercy

1
Wenus - ciasto z cytrynową pia…
Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko