Pita z karkówką

Domowe chlebki pita z samodzielnie upieczoną mięciutką karkóweczką (tak wiem, że niektórzy powątpiewali czy to faktycznie była karkówka, ale tak była na 100%) w towarzystwie warzywek i wyśmienitego sosu czosnkowego. Można potraktować jako obiad, kolację albo zapakować i zabrać na weekendowy wypad - byle by nam się pogoda poprawiła, bo póki co to od zakończenia meczu leje.... u Was też tak "pięknie"?
Chlebki pita
Mąkę wymieszać z solą, cukrem i drożdżami. Podgrzać wodę dosyć mocno,
wymieszać z mlekiem i oliwą. Składniki płynne zmieszać z sypkimi i
zagnieść ciasto. Umieścić je w misce, wierzch posmarować pędzelkiem
oliwą i odstawić w ciepłe miejsce na 40 minut. Ciasto podzielić na 2
porcje i ponownie zostawić na 10 minut. Podrośnięte ciasto podzielić na 4
części i rozgnieść na placki i znowu zostawić do podrośnięcia na 10
minut. Piec na blaszce w temperaturze 230 stopni około 10-12 minut.
Nadzienie:
Chlebki pita
- 500g mąki pszennej
- 250ml wody
- 50ml mleka
- 7g suchych drożdży
- 2 łyżki oliwy
- 1/4 łyżeczki soli

Nadzienie:
- karkówka wolno pieczona (klik)
- sałata lodowa
- pomidor
- zielony ogórek
- sos czosnkowy (majonez+jogurt+świeży czosnek+tymianek)