Pita z karkówką
Domowe chlebki pita z samodzielnie upieczoną mięciutką karkóweczką (tak wiem, że niektórzy powątpiewali czy to faktycznie była karkówka, ale tak była na 100%) w towarzystwie warzywek i wyśmienitego sosu czosnkowego. Można potraktować jako obiad, kolację albo zapakować i zabrać na weekendowy wypad - byle by nam się pogoda poprawiła, bo póki co to od zakończenia meczu leje.... u Was też tak "pięknie"?
Chlebki pita
Nadzienie:
Chlebki pita
- 500g mąki pszennej
- 250ml wody
- 50ml mleka
- 7g suchych drożdży
- 2 łyżki oliwy
- 1/4 łyżeczki soli
Nadzienie:
- karkówka wolno pieczona (klik)
- sałata lodowa
- pomidor
- zielony ogórek
- sos czosnkowy (majonez+jogurt+świeży czosnek+tymianek)