Piszinger

To będzie bardzo prosty Piszinger:

okrągłe andruty

1 lub 2 puszki skondensowanego słodkiego mleka albo gotowej masy krówkowej - czyli gotowca

2 tabliczki mlecznej czekolady rozpuszczone

Puszki zalać wodą w garnku i gotować na małym ogniu 2 godziny (gotowca wystarczy podgrzać ok 30 minut). Powstanie gęsta i słodka masa przypominająca roztopione cukierki krówki. Ostudzić ale nie wyziębić i ciepłą masą krówkową smarować kolejne warstwy andrutów. Układać andruty jedne na drugich aż się skończą andruty. Środkowa warstwa jest zarezerwowana dla roztopionej czekolady.

Przykryć lnianą albo bawełnianą ścierką i obciążyć – np. książką. Po 2 godzinach można wierzch polać roztopioną czekoladą albo resztą masy krówkowej ale nie koniecznie. My lubimy saute ;-)

Przepisy z tych kategorii

Sernik na zimno Oreo
1

Sernik na zimno Oreo

mapik27 mapik27
Świat Ciasta

Zakręcona wuzetka
1

Zakręcona wuzetka

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Rolada czekoladowa z mascarpone

Rolada czekoladowa z mascarpon…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Czekoladowe ciasto prince polo
6

Czekoladowe ciasto prince polo

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Tort chałwowy

Tort chałwowy

napiecyku napiecyku
napiecyku

Mleczna kanapka
3

Mleczna kanapka

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia