Pikantne krewetki na grzankach

Dzisiaj zapraszam Was na szybkie w wykonaniu, aromatyczne i pyszne krewetki.
Pikantne krewetki na grzankach
Melisę i natkę posiekać, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym drobniutko chilli oraz oliwą. Wrzucić w to krewetki, wymieszać odstawić na pół godzinki. W tym czasie przygotować grzanki. Bagietkę pokroić ukośnie posmarować masłem i podpiec w piekarniku na chrupiąco. Zamarynowane krewetki wrzucić razem z marynatą na rozgrzaną patelnię i usmażyć na złoto. Podać na grzankach z rukolą.
Pikantne krewetki na grzankach
- 20 krewetek średniej wielkości (kupiłam podgotowane)
- rukola
- bagietka na grzanki
- masło do grzanek
- oliwa
- melisa
- natka
- świeże chilii
- 1 ząbek czosnku

