Pikantna zupa tajska

Na ten przepis trafiłam, przeglądając stare numery gazety „Moje Gotowanie” - 2003 roku, i sama się zdziwiłam, ile tam jest ciekawych przepisów, które można wykorzystać :)                                                                                                                                                                                                                                                          Składniki:                                                                                                                                                         3 udka kurczaka, strąk czerwonej papryki, 4-5 pieczarek, mały por, ząbek czosnku, mała papryczka chilli, 2-3 łyżeczki pasty curry (zielonej lub czerwonej), 400 ml mleczka kokosowego, 1-2 łyżki soku z cytryny, sól, imbir                                                                                                                                                                                                   Udka zalej wodą i zagotuj. Pieczarki i pora pokrój w plasterki, paprykę w słupki, czosnek i chilli posiekaj. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć warzywa i grzyby, przesmaż. Dodaj czosnek, chilli, imbir i pastę curry. Dolej do rondla wywar mięsny oraz dodaj mięso, pokrojone na kawałki. Wlej mleko kokosowe, zagotuj, przypraw solą i sokiem cytrynowym.                                                                                                                                                                                                                 Zdjęcie - Pikantna zupa  tajska  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Przepisy z tych kategorii

Jesienne smoothie z burakiem i jabłkiem pieczonym

Jesienne smoothie z burakiem i…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Marynowane ogórki w curry

Marynowane ogórki w curry

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Sałatka serowa z sosem rzodkiewkowym

Sałatka serowa z sosem rzodkie…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Hawajskie ciasto marchewkowe
1

Hawajskie ciasto marchewkowe

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Surówka z kapusty z ziołami
1

Surówka z kapusty z ziołami

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Koktajl marchewkowy z pomarańczą
1

Koktajl marchewkowy z pomarańc…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Boczniaki z młodą kapustą w pomidrodach
1

Boczniaki z młodą kapustą w po…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Japchae
1

Japchae

Tyna Tyna
In cooking we trust

Pasta pieczarkowa o smaku pasztetowej

Pasta pieczarkowa o smaku pasz…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Pasta z pieczarek
1

Pasta z pieczarek

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przekąska z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą
1

Przekąska z ciasta francuskieg…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem
2

Ziemniaki faszerowane pieczark…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!