Pikantna zupa tajska

Na ten przepis trafiłam, przeglądając stare numery gazety „Moje Gotowanie” - 2003 roku, i sama się zdziwiłam, ile tam jest ciekawych przepisów, które można wykorzystać :)                                                                                                                                                                                                                                                          Składniki:                                                                                                                                                         3 udka kurczaka, strąk czerwonej papryki, 4-5 pieczarek, mały por, ząbek czosnku, mała papryczka chilli, 2-3 łyżeczki pasty curry (zielonej lub czerwonej), 400 ml mleczka kokosowego, 1-2 łyżki soku z cytryny, sól, imbir                                                                                                                                                                                                   Udka zalej wodą i zagotuj. Pieczarki i pora pokrój w plasterki, paprykę w słupki, czosnek i chilli posiekaj. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć warzywa i grzyby, przesmaż. Dodaj czosnek, chilli, imbir i pastę curry. Dolej do rondla wywar mięsny oraz dodaj mięso, pokrojone na kawałki. Wlej mleko kokosowe, zagotuj, przypraw solą i sokiem cytrynowym.                                                                                                                                                                                                                 Zdjęcie - Pikantna zupa  tajska  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Przepisy z tych kategorii

Koktajl buraczany z ananasem

Koktajl buraczany z ananasem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Sałatka z tortellini i kurczakiem
1

Sałatka z tortellini i kurczak…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Pasta rogalowa

Pasta rogalowa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Kalafior pieczony … z rodzynkami

Kalafior pieczony … z rodzynka…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Zupa z pieczonej dyni i pomidorów

Zupa z pieczonej dyni i pomido…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Dubu jorim - tofu po koreańsku
1

Dubu jorim - tofu po koreańsku

food² food²
Food Square

Przepisy z tych kategorii

Miso ramen z boczniakami i wędzonym tofu

Miso ramen z boczniakami i węd…

food² food²
Food Square

Marchew po koreańsku
1

Marchew po koreańsku

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Japchae - koreański stir-fry z warzywami i makaronem z batatów
1

Japchae - koreański stir-fry z…

food² food²
Food Square

Stir-fry z kapustą pak choi, boczniakami i sosem hoisin
1

Stir-fry z kapustą pak choi, b…

food² food²
Food Square

Dahl z soczewicy – szybka i aromatyczna potrawka
1

Dahl z soczewicy – szybka i ar…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Pączki afrykańskie
1

Pączki afrykańskie

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu