Pierś z kurczaka na papryce
2 piersi z kurczaka
1 łyżki płynnego miodu
2 łyżki oleju
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka rozmarynu
1 czerwona papryka
sól, pieprz
1/2 łyżeczki sproszkowanej czerwonej papryki
100 ml bulionu
Olej wymieszać z miodem i rozmarynem.
Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, odciąć polędwiczki, ponacinać w kratkę, oprószyć solą i pieprzem, a następnie posmarować olejem.
Mięso przykryć i odstawić do lodówki na pół godziny.
Paprykę, przepołowić, usunąć nasiona, opłukać i pokroić w romby.
Cebulę i czosnek pokroić drobno.
Na patelni rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać paprykę, chwilę razem smażyć, po czym dodać sól, pieprz, słodka paprykę i bulion. Dusić aż papryka przestanie być twarda.
Piersi obsmażyć z obu stron na patelni grillowej. Po zdjęciu z patelni położyć na uduszonej papryce.