Pierś kurczaka pieczona w worku
Zdrowo, soczyście, z dużą ilością warzyw. Danie idealne do ryżu z patelni i słodko-kwaśnej surówki.
Pierś kurczaka pieczona w worku
Ilości nie podaję - zależy od tego, na ile osób robicie i ile sami jesteście w stanie zjeść ;)* pierś z kurczaka* świeże warzywa: marchew, cukinia, cebula, pomidor, por, pietruszka (korzeń lub natka)* ulubione przyprawy, ja użyłam: pieprzu cayenne, czerwonej słodkiej papryki, rozmarynu
Warzywa opłukać, obrać i pokroić w kostkę lub większe kawałki. Pierś z kurczaka opłukać, oczyścić, pokroić w paski i obtoczyć w przyprawach. Wszystko razem zapakować do worka lub rękawa do pieczenia, zamknąć szczelnie klipsami.
Piec wszystko około 40 min. w piekarniku nagrzanym do 180'C. Ja użyłam termoobiegu. Sporo zostało mi na następny dzień, więc podgrzałam w żaroodpornym naczyniu, obsypując dodatkowo parmezanem.