Pierożki wonton

Pierożki wonton

Pierożki są takie delikatne w smaku

a ciasto rozpływa nam się w ustach . Delikatne i lekkie danie najlepiej smakuja z zupą wonton :-)

Zdjęcie - PIEROŻKI WONTON  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

1 łyżka sos sojowy

1 łyżka sos sojowo-grzybowy

2 łyżki sos ostrygowy

kilka sztuk grzybków mun

1 łyżka olej sezamowy

400 g mielonego z indyka

1 dymka

1 paczka ciasta wonton

białko do smarowania ciasta

 

Do mięsa mielonego dodać pokrojoną drobno w kostkę dymkę. Grzybki namoczyć i pokroić drobno i wymieszać z mięsem oraz dodać resztę składników - wymieszać wszystkie składniki z sosami. Odstawić by się przegryzło, następnie nakładać na płatki ciasta łyżeczkę farszu skleić i gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju lub gotować w garnku na parze ok. 7-10 minut.

Podawać z zupą wonton.

Kategorie przepisów