Pierożki wonton
Pierożki są takie delikatne w smaku
a ciasto rozpływa nam się w ustach . Delikatne i lekkie danie najlepiej smakuja z zupą wonton :-)
1 łyżka sos sojowy
1 łyżka sos sojowo-grzybowy
2 łyżki sos ostrygowy
kilka sztuk grzybków mun
1 łyżka olej sezamowy
400 g mielonego z indyka
1 dymka
1 paczka ciasta wonton
białko do smarowania ciasta
Do mięsa mielonego dodać pokrojoną drobno w kostkę dymkę. Grzybki namoczyć i pokroić drobno i wymieszać z mięsem oraz dodać resztę składników - wymieszać wszystkie składniki z sosami. Odstawić by się przegryzło, następnie nakładać na płatki ciasta łyżeczkę farszu skleić i gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju lub gotować w garnku na parze ok. 7-10 minut.
Podawać z zupą wonton.