Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

farsz: pół kilograma mięsa wołowego z rosołu, kilka kawałków gotowanej marchewki, sól, pieprz, trochę rosołu

ciasto: woda ciepła (ok. 120 ml), 300 g mąki, dwie łyżki oleju, sól

Mięso z rosołu wyjąć i oczyścić z kostek, chrząstek i błon. Ostudzić i zmielić z marchewką. Dodać soli i pieprzu do smaku, wymieszać i dodać kilka łyżek rosołu do mięsa, tak by nie było suche i wiórowate. Nie wolno też przesadzić, by się nie rozpływało. Odstawić pod przykryciem.

Z mąki, wody i oleju oraz soli zagnieść ciasto pierogowe. Cienko rozwałkować i szklanką wykrawać krążki. Na krążki nakładać farsz mięsny i zalepiać dokładnie. Gotować w dużym garnku, wrzucając pierogi na osolony wrzątek. Powinny się gotować ok. 3 – 4 minuty - po wypłynięciu.

Podawać polane podsmażoną na oleju cebulką albo polane skwarkami.

Przepisy z tych kategorii

Pierogi z kurkami

Pierogi z kurkami

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Pierogi z kaszanką

Pierogi z kaszanką "Himmel und…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Jagielnik - pieróg z kaszą jaglaną

Jagielnik - pieróg z kaszą jag…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Empanadas de carne
2

Empanadas de carne

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Pierogi z kurkami
1

Pierogi z kurkami

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Przepisy z tych kategorii

Sałatka ze stekiem i burakami

Sałatka ze stekiem i burakami

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

Chili con carne
1

Chili con carne

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Policzki wołowe z pieczarkami z wolnowaru

Policzki wołowe z pieczarkami…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Wołowina z bakłażanem z filmu Lato w Prowansji

Wołowina z bakłażanem z filmu…

kinoikuchnia kinoikuchnia
Kino&Kuchnia

Vitello tonnato - cielęcina w sosie tuńczykowym

Vitello tonnato - cielęcina w…

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Kapuśniak z młodej kapusty ze stekiem
1

Kapuśniak z młodej kapusty ze…

Dzi Dzi
karmelowy