Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

farsz: pół kilograma mięsa wołowego z rosołu, kilka kawałków gotowanej marchewki, sól, pieprz, trochę rosołu

ciasto: woda ciepła (ok. 120 ml), 300 g mąki, dwie łyżki oleju, sól

Mięso z rosołu wyjąć i oczyścić z kostek, chrząstek i błon. Ostudzić i zmielić z marchewką. Dodać soli i pieprzu do smaku, wymieszać i dodać kilka łyżek rosołu do mięsa, tak by nie było suche i wiórowate. Nie wolno też przesadzić, by się nie rozpływało. Odstawić pod przykryciem.

Z mąki, wody i oleju oraz soli zagnieść ciasto pierogowe. Cienko rozwałkować i szklanką wykrawać krążki. Na krążki nakładać farsz mięsny i zalepiać dokładnie. Gotować w dużym garnku, wrzucając pierogi na osolony wrzątek. Powinny się gotować ok. 3 – 4 minuty - po wypłynięciu.

Podawać polane podsmażoną na oleju cebulką albo polane skwarkami.

Przepisy z tych kategorii

Chili con carne - pyszna papryka z mięsem
4

Chili con carne - pyszna papry…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Makaron udon z wołowiną i grzybami

Makaron udon z wołowiną i grzy…

Dzi Dzi
karmelowy

Bryzol z pieczarkami i cebulą
2

Bryzol z pieczarkami i cebulą

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kanapka z pastrami i serem

Kanapka z pastrami i serem

Tyna Tyna
In cooking we trust

Kotlety mielone mojej babci (zapiekane)
1

Kotlety mielone mojej babci (z…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Zupa ogonowa z wolnowaru

Zupa ogonowa z wolnowaru

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Pampuchy drożdżowe z sosem wiśniowym

Pampuchy drożdżowe z sosem wiś…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Maślane ciasteczka Matcha

Maślane ciasteczka Matcha

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Babeczki
1

Babeczki "Leśny Mech"

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Łatwe ciasto z gruszkami
1

Łatwe ciasto z gruszkami

Dzi Dzi
karmelowy

Cebulaki
1

Cebulaki

Doprawione Fantazją Doprawione Fantazją
Doprawione Fantazją

Chleb z garnka (bez wyrabiania)
2

Chleb z garnka (bez wyrabiania…

ilovebake ilovebake
I Love Bake