Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

farsz: pół kilograma mięsa wołowego z rosołu, kilka kawałków gotowanej marchewki, sól, pieprz, trochę rosołu

ciasto: woda ciepła (ok. 120 ml), 300 g mąki, dwie łyżki oleju, sól

Mięso z rosołu wyjąć i oczyścić z kostek, chrząstek i błon. Ostudzić i zmielić z marchewką. Dodać soli i pieprzu do smaku, wymieszać i dodać kilka łyżek rosołu do mięsa, tak by nie było suche i wiórowate. Nie wolno też przesadzić, by się nie rozpływało. Odstawić pod przykryciem.

Z mąki, wody i oleju oraz soli zagnieść ciasto pierogowe. Cienko rozwałkować i szklanką wykrawać krążki. Na krążki nakładać farsz mięsny i zalepiać dokładnie. Gotować w dużym garnku, wrzucając pierogi na osolony wrzątek. Powinny się gotować ok. 3 – 4 minuty - po wypłynięciu.

Podawać polane podsmażoną na oleju cebulką albo polane skwarkami.

Przepisy z tych kategorii

Bardzo kruche świąteczne ciasteczka

Bardzo kruche świąteczne ciast…

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Tarta świąteczna z brokulami

Tarta świąteczna z brokulami

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Ciasto jogurtowe z gruszkami

Ciasto jogurtowe z gruszkami

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Jogurtowe z marchewką

Jogurtowe z marchewką

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Torcik

Torcik "Igloo"

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Rafaello z białą czekoladą

Rafaello z białą czekoladą

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Przepisy z tych kategorii

Pierogi z mięsem
1

Pierogi z mięsem

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Udka z kurczaka pieczone z ananasem

Udka z kurczaka pieczone z ana…

Kardamonovy Kardamonovy
Kardamonovy

Pita z indykiem i awokado

Pita z indykiem i awokado

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Co z mięsa z rosołu
1

Co z mięsa z rosołu

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Mielone w ciescie filo

Mielone w ciescie filo

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Golonka z kapustą

Golonka z kapustą

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania