Pierniczki babci Wandzi

Pierniczki babci Wandzi
Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierniczki babci Wandzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • Mąka pszenna - 1 ½ kg
  • Margaryna PALMA - 500 g
  • Miód - 500 g
  • Cukier - 500 g
  • Jajka - 6 szt.
  • Goździki - ½ opakowania
  • Cynamon - ½ opakowania
  • Przyprawy do piernika - ½ opakowania
  • Kakao - 1 opakowanie
  • Śmietana - 1 szklanka
  • Proszek do pieczenia - 1 duże opakowanie
  • Soda - 1 łyżeczka
Przygotowanie Margarynę, miód, cukier roztopić, do tego dodać kakao, rozgnecione goździki, mielony cynamon i przyprawę do piernika, wszystko zagotować i wystudzić. Po wystudzeniu dodać roztrzepane jajka, śmietanę, wymieszać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko zagnieść. Rozwałkować i foremkami wycinać pierniki. Piec w nagrzanym piekarniku.

Kategorie przepisów