PIECZONY ŁUPACZ

PIECZONY ŁUPACZ


Zdjęcie - PIECZONY ŁUPACZ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

ŁUPACZ jest rybą morską z rodziny dorszowatych.
Składniki:
  • filet z łupacza
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • cytrynowy pieprz
  • olej
  • cytryna
Wykonanie jest bardzo proste.Filet ułożyłam na blasze do pieczenia,skropiłam cytryną i polałam go niewielką ilością oleju.Doprawiłam przyprawami i wstawiłam do piekarnika.
Zdjęcie - PIECZONY ŁUPACZ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Piekłam około 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Rybę podałam z pieczonymi ziemniakami w ziołach
Zdjęcie - PIECZONY ŁUPACZ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
i szpinakiem z czosnkiem.

Zdjęcie - PIECZONY ŁUPACZ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Kategorie przepisów