Pieczony indyk w sosie pieczarkowym
Polecam dziś mięciutkie i chude mięso z indyka w sosie pieczarkowym.
Składniki:
- mięso gulaszowe z indyka
- pieczarki
- parę suszonych grzybków
- cebula
- śmietana
- czosnek
- majeranek
- sól,pieprz
- zioła prowansalskie
- marchewka
- pietruszka
- makaron
- olej
Następnie wstawiłam do piekarnika.Podlałam wodą.Piekłam w temp.180 stopni przez godzinę.
Po godzinie dodałam do niego pokrojoną marchewkę i pietruszkę.( Możecie dodać inne ulubione warzywa)I ponownie wstawiłam na około 30 minut do piekarnika.
Gdy mięso się piekło podsmażyłam pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę.Dodałam również parę namoczonych wcześniej suszonych grzybków.
Po usmażenieu przełożyłam wszystko do miseczki i zmiksowałam.
Przełożyłam na patelnię i dodałam śmietanę.
Wymieszałam
i dodałam do sosu,który wytworzył się z pieczenia indyka.
Nie wygląda to może zbyt pięknie... ale zapewniam,że powstałe smaki były rewelacyjne.Sos cudownie pachniał grzybami.
Podawałam pokrojonego indyka z makaronem.
Smacznego!