Pieczony camembert z ziołami
Camembert to jeden z bardziej lubianych serów, lubię sery ale ten w szczególności darzę sympatią :-) Po tłustym czwartku proponuję coś nie - słodkiego, a bardziej aromatycznego lejącego się do chrupiących grzanek... Polecam
Przepis bierze udział w konkursie kujawski ze smakiem króry organizuje blog Majanowe pieczenie a trwa do 10 lutego
- 1 camembert
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- szczypta ostrej papryki w proszku
- 2 łyżki oleju ,,kujawski ze smakiem,, z suszonymi pomidorami i czosnkiem
Ser wyciągamy z pudełka i rozwijamy z papieru, lekko ścinam górną białą część i posypuję ziołami oraz papryką i polewam olejem. Zawinąć camembert z powrotem w papier i włożyć do pudełka, wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok 15 minut. Podawać z grzankami.
Smacznego