Pieczarki z wędzonym serem
Prosta przystawka z pieczarek, idealna na spotkania w domu, małe imprezki czy też na grilla. Polecam
Na 6 porcji
- 6 dużych pieczarek
- 6 plastrów wędzonego sera
- 2 pory (tylko biała część)
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli, i pieprzu ziołowego
Por pokroić w piórka i podsmażyć na maśle na lekko rumiany kolor.Przyprawić solą, pieprzem i ziołami - do smaku.
Następnie pieczarki umyć i osuszyć - wyjąć ogonki.Każdą pieczarkę układamy na oddzielnym kawałku foli wcześniej wysmarowanej folią nakładamy farsz i kładziemy po plasterku sera i zwijamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 C na ok 30 minut.
Smacznego